5 tips voor het geven van het perfecte cadeau

cadeau

1. Gebruik je creativiteit

Het ligt voor de hand maar wordt vaak door tijdgebrek vergeten. Het perfecte cadeau laat zich niet altijd vertalen in de waarde of grootte van het product. De waardering is het grootst wanneer je echt de moeite hebt gedaan voor de persoon. Wat iets kleins voor jou is kan dan heel groot zijn voor de ander. Gebruik daarom je creativiteit en leef je in in de persoon. Anders heb je grote kans dat jouw cadeau in de kast belandt.

2. Zorg voor de juiste verpakking

Bijna net zo belangrijk als het cadeau zelf: de verpakking. Het heet niet voor niets een cadeau. De verpakking kan het maken of breken. Denk aan mooi inpakpapier, een speciaal strikje, een mooie folie met een stukje touw of een mooi tasje. Gelukkig besteden steeds meer winkeliers en shops hier aandacht aan. Ook zijn er steeds meer winkels waar je zelf je cadeau direct kan inpakken. Geen tijd? Neem wat je nodig hebt en pak het thuis rustig in.

3. Kom met een verhaal als je het cadeau geeft

Je hebt moeite gedaan om het perfecte cadeau te vinden. Laat dit zien door wanneer je jouw cadeau geeft te vertellen aan de persoon waarom je juist dit hebt gekocht. Maak er een speciaal momentje van. De ander kan dit zeer waarderen! Het is als het ware een compliment dat je iemand geeft.

4. Stel een budget

Tip 4 is om jezelf te beschermen maar tegelijkertijd om jezelf ook uit te dagen. Welke prijs heb je in gedachten of welke prijs geef je normaal bij een verjaardag? Voor kinderen ligt het gemiddelde op 5 tot 10 euro, terwijl je bij volwassenen uiteenlopende budgetten ziet van 10 tot 25 euro. Het is natuurlijk ook afhankelijk aan wie je het geeft. Voor je partner of eigen kinderen besteed je immers meer dan voor een kennis. Ga niet over je budget heen maar daag jezelf uit om het of goedkoper ergens te vinden of zelf creatief te zijn. Je kan dan ook gerichter aan de slag.

5. Geef een cadeau samen met vrienden

Een perfecte manier om een duurder cadeau te geven wat deze persoon graag zou willen krijgen. Door te bundelen met vrienden vergroot je heel snel het budget en daarmee de mogelijkheden. Je kan dan opeens bijvoorbeeld die Beats Koptelefoon of bijvoorbeeld die mooie zonnebril geven. De ontvanger van het cadeau zal erg blij zijn. Temeer omdat er echt moeite voor hem/haar is gedaan.

Bekijk hier de populairste cadeaus van dit moment