De beste boeken om cadeau te geven aan ondernemers

Ondernemers zijn, naast het dagelijks runnen van hun onderneming, continu op zoek naar kansen voor optimalisatie en groei. Het lezen van een boek kan dan een hele goede bron zijn voor inzichten, creativiteit en inspiratie.

Ben je op zoek naar een boek om cadeau te geven aan een ondernemer? Dan vind je hieronder onze suggesties. Veel plezier alvast met het geven van het boek.

1. Get your shit together

Get your shit together

Eindbaas Michel Vos ontwikkelde dé lifecrafting methode voor succes en persoonlijke groei en deelt die in dit boek nuchter en met veel humor. 'Je dromen volgen is keihard werken, en daarbij kun je alle hulp gebruiken. Dit boek is een onuitputtelijke bron van fijne, direct toepasbare en tijdloze tools' - Rick Pastoor, auteur Grip. Het geheim van slim werken 'Een must-read handleiding om de leiding te nemen over je leven. Michel begeleidt je stap voor stap in het proces en zet hierbij theorie om in praktische stappen die je gelijk kunt toepassen.

€ 31,00

Bekijken >

2. Gefeliciteerd met je eigen bedrijf! Alles wat je moet weten om succes voor jezelf te beginnen met ondernemen.

Gefeliciteerd met je eigen bedrijf! Alles wat je moet weten om succes voor jezelf te beginnen met ondernemen.

Gefeliciteerd met je eigen bedrijf! Hoe bijzonder is het dat mensen dit tegen je zeggen? Je bent of je wilt gaan ondernemen. Echt voor jezelf werken, hoe heerlijk is dat? De wekker gaat, je opent je ogen en je realiseert je: ik sta op, maar niet meer voor mijn baas! Ik vaar mijn eigen koers, ik bepaal hoe mijn dag eruit gaat zien. Heerlijk, wat een vrijheid! Wellicht ben je al zover of misschien twijfel je nog. Ongeveer een miljoen mensen dromen over het voor zichzelf beginnen en jaarlijks zetten ruim 100.000 mensen daadwerkelijk deze stap naar het zelfstandig ondernemen of als ZZP-er. Maar let op: denk er niet te makkelijk over. Er komt namelijk ook ontzettend veel op je af.

€ 25,00

Bekijken >

3. Prikkels bijten niet!

Prikkels bijten niet!

De combinatie hoogsensitiviteit en high sensation seeking levert tegenstrijdig gedrag op. Je hebt behoefte aan rust en actie. Dit boek geeft kennis, inzicht en tools voor iedere hoogsensitieve HSS. Hoogsensitieve High Sensation Seekers (HSS) willen prikkels niet mijden, maar intens ervaren. Ongeveer 30% van de hoogsensitieve personen heeft gevarieerde prikkels in het leven nodig om goed te functioneren. Eén op de vijf realiseert zich dat niet. Daar brengt dit boek verandering in. De hoogsensitieve HSS geniet van verschillende activiteiten, uitdagingen, mensen en omgevingen. Ze zijn enthousiast, nieuwsgierig, actief, creatief en hebben een brede interesse.

€ 25,00

Bekijken >

4. The Culture Map

The Culture Map

Hét internationale handboek op het gebied van cultuurverschillen. Erin Meyers voorbeelden en strategieën worden gecombineerd met advies voor meer succes in de geglobaliseerde zakenwereld. ‘The Culture Map’ van Erin Meyer is het handboek om cultuurverschillen binnen de internationale zakenwereld te begrijpen en hiermee om te gaan. Nederlanders komen direct ter zake, Amerikanen zeggen altijd drie vriendelijke dingen voordat ze met iets negatiefs komen en Chinezen zullen nooit openlijk kritiek geven. Latijns-Amerikanen en Aziaten zijn zeer hiërarchisch ingesteld; Scandinaviërs vinden juist dat de beste baas niet boven zijn medewerkers staat.

€ 15,00

Bekijken >

5. Financieel vrij

Financieel vrij

Toen Janneke van den Brink na een reorganisatie ineens op straat stond, voelde dat stiekem als een cadeautje. Het was namelijk hét moment om het roer om te gooien. Haar doel? Voorgoed stoppen met werken en binnen twee jaar financieel onafhankelijk zijn. In Financieel vrij vertelt ze hoe dat gelukt is en deelt ze haar zoektocht naar zingeving. Op een laagdrempelige manier laat ze zien hoe je je moneymindset verandert, welke beleggingsvormen er zijn en hoe je grip krijgt op je geldzaken, zodat ook jij aan de slag kunt gaan. Je werk is niet je leven.

€ 21,99

Bekijken >

6. No Guts, No Gold

No Guts, No Gold

In 'No Guts, No Gold' delen Anne en Esther Vedder van het sieradenmerk Vedder & Vedder eerlijke lessen over hun bumpy road naar succes. Pre-orderactie: reserveer ‘No Guts, No Gold’ voor 2 juli en ontvang een cadeaubon van Vedder & Vedder t.w.v. €25. De cadeaubon staat geprint in je boek! Toen Anne en Esther Vedder in 2016 het sieradenmerk Vedder & Vedder oprichtten, hadden ze weinig ervaring, maar grootse dromen. Ze vielen in iedere valkuil, maar knokten struikelend door. Met succes! Door hun passie en gedrevenheid groeide Vedder & Vedder uit tot een heus miljoenenbedrijf.

€ 22,99

Bekijken >

7. Een start-up bouwen zonder gek te worden

Een start-up bouwen zonder gek te worden

Als ondernemer van een veelbelovende start-up wil je niks liever dan x 100 gaan. 100 x zo groot worden, 100 x meer waarde, omzet en winst. Kantoren openen in Londen, New York en Singapore. Go big or go home! Leen de Bruyne was zo'n ambitieuze founder van een succesvolle start-up. Na zeven jaar snoeihard werken, eindigde hij liggend op een koude parkeerplaats van een McDonald's. Oververmoeid, met een lichaam en een brein die niet meer wilden meewerken aan zijn dromen. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. Het kostte hem zes jaar om volledig te herstellen van een burn-out en een angststoornis.

€ 24,50

Bekijken >

8. Voor Dummies - Een eigen bedrijf starten voor Dummies, 2e editie

Voor Dummies - Een eigen bedrijf starten voor Dummies, 2e editie

Je gaat een eigen bedrijf oprichten. Een geweldige uitdaging waar veel bij komt kijken. Je kunt dus wel wat hulp gebruiken. In dit boek lees je over het kiezen van de juiste rechtsvorm, kredietverlener en locatie. Ook wordt besproken hoe je klanten werft en een goede marketing voert, met en zonder sociale media. Bij het starten van een bedrijf ontkom je niet aan het regelen van lastige zaken als verzekeringen, belasting en de boekhouding. Verder krijg je informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met deze gids begin je jouw avontuur goed voorbereid. Robert Jan Blom schrijft, doceert en geeft lezingen over het starten van een eigen bedrijf.

€ 26,99

Bekijken >

9. De Duivel te slim af zijn

De Duivel te slim af zijn

Ontsluit de kracht van je eigen mindset met ‘De duivel te slim af zijn’, de langverzwegen opvolger van ‘Think and Grow Rich’ van bestsellerauteur Napoleon Hill. In ‘De Duivel te slim af zijn’ laat Napoleon Hill zien welke mindset nodig was voor het financiële succes dat hij in ‘Think and Grow Rich’ beschrijft. Dit boek werd nog voor de Tweede Wereldoorlog geschreven, maar werd destijds te controversieel gevonden voor publicatie en is pas recent herontdekt. Het is verrassend actueel, doordat Hill deelt wat hij leerde van zijn worstelingen in turbulente tijden – de industriële revolutie en de economische crisis van de jaren dertig.

€ 24,99

Bekijken >

10. Schoon genoeg

Schoon genoeg

De verborgen wereld achter het schoonmaken van extreme situaties zoals een suïcide, zware vervuiling door verwaarlozing en lijkvinding. Als hij na zijn afstuderen op elke sollicitatiebrief een standaardafwijzing krijgt, besluit Tugrul Çirakoglu voor zichzelf te beginnen. Zijn bedrijf, Frisse Kater, richt zich in eerste instantie op het schoonmaken na huisfeesten, maar al snel zoekt hij naar grotere uitdagingen. Die vindt hij in het reinigen na extreme en uitzonderlijke omstandigheden, zoals een suïcide, zware vervuiling door verwaarlozing en lijkvinding. De situaties die hij aantreft benadert hij met professionele distantie, maar dat is lastiger met de verhalen erachter.

€ 21,99

Bekijken >