De beste boeken om cadeau te geven aan ondernemers

Ondernemers zijn, naast het dagelijks runnen van hun onderneming, continu op zoek naar kansen voor optimalisatie en groei. Het lezen van een boek kan dan een hele goede bron zijn voor inzichten, creativiteit en inspiratie.

Ben je op zoek naar een boek om cadeau te geven aan een ondernemer? Dan vind je hieronder onze suggesties. Veel plezier alvast met het geven van het boek.

1. De noodlanding

De noodlanding

Liz Hoffman, die toegang heeft tot de grootste bedrijven ter wereld, laat zien hoe de pandemie overal zwakke plekken blootlegde en brengt de stand van onze moderne economie huiveringwekkend in beeld. Begin maart 2020. Na jaren van onafgebroken groei stonden de beurzen hemelhoog. Niets wees erop dat dat snel zou veranderen. Maar nog voor het einde van de maand heerste paniek. Grote, beursgenoteerde bedrijven smeekten om noodhulp. Snel, scherp en genadeloos had de pandemie het handelsverkeer aan stukken gesneden.

Prijsindicatie: 24,95

Bekijk dit boek

2. The E-Myth - Nederlandse editie

The E-Myth - Nederlandse editie

Prijsindicatie: 20,99

Bekijk dit boek

3. Little Book of Balenciaga

Little Book of Balenciaga

Little Book of Balenciaga schetst het verhaal van modeontwerper Balenciaga en de voortzetting van het merk na zijn overlijden. Met vele afbeeldingen en geschreven door modehistoricus Emmanuelle Dirix. In Little Book of Balenciaga van Emmanuelle Dirix lees je over het werk, het leven en de nalatenschap van ontwerper Cristóbal Balenciaga. Na zijn overlijden bleef het merk actueel en het wordt nu gedragen door een jong publiek van fashionliefhebbers. Balenciaga wordt gezien als de godfather van het conceptuele ontwerp, meester van de vorm en echte modevisionair.

Prijsindicatie: 17,50

Bekijk dit boek

4. Audrey Hepburn

Audrey Hepburn

Dit boek is een schitterend eerbetoon aan actrice en stijlicoon Audrey Hepburn. Mode-illustratrice Megan Hess schetst haar leven met vele mooie illustraties en korte teksten Dit is het schitterend geïllustreerde levensverhaal van actrice en fashion icon Audrey Hepburn gemaakt door de internationaal bekende mode-illustrator Megan Hess. Audrey Hepburn werd in België geboren en had een Nederlandse moeder van adellijke komaf en een Britse vader. Ze werd niet alleen een van de beroemdste en meest geliefde actrices van de 20ste eeuw, maar groeide ook uit tot een waar stijlicoon.

Prijsindicatie: 20,99

Bekijk dit boek

5. De 50 gevaarlijkste bedrijven ter wereld

De 50 gevaarlijkste bedrijven ter wereld

De 50 bedrijven die de internationale economie en ons dagelijks leven beheersen en, als we niet oppassen, onze toekomst bepalen. Grote multinationals beïnvloeden hoe we denken, wat we eten, wie we ontmoeten, hoe we onze tijd besteden en zelfs op wie we stemmen. Naarmate die bedrijven groeien, groeit ook hun invloed en macht over mensen en overheden. Om ervoor te zorgen dat de toekomst niet wordt gedicteerd door bedrijven, maar door mensen, moeten we weten wie ze zijn en hoe we ze kunnen controleren.

Prijsindicatie: 24,99

Bekijk dit boek

6. Ethisch zakendoen

Ethisch zakendoen

Prijsindicatie: 34,99

Bekijk dit boek

7. Masters of scale

Masters of scale

Reid Hoffman, een legend uit Silicon Valley, en groot aantal iconische leiders leren je dat je talent, netwerk of strategie niet leidend zijn in het succes van je bedrijf, maar je entrepreneursmindset – en die mindset is te leren. Een legende uit Silicon Valley leert je dat een groeimindset de weg is naar succes Reid Hoffman praat in elke aflevering van zijn podcast Masters of Scale met een visionaire founder of leider over de verrassende strategieën die de groei van hun bedrijf stimuleren. De collectieve inzichten uit hun verhalen en scherpe analyses worden in dit boek samengebracht tot een reeks contra-intuïtieve principes die iedereen kan toepassen.

Prijsindicatie: 24,99

Bekijk dit boek

8. De voorbeeldige organisatie

De voorbeeldige organisatie

Mensen willen graag het goede doen. Ook op het werk, zo blijkt uit tal van wetenschappelijke studies. Toch rapporteren de media voortdurend over schandalen in bedrijven en bij de overheid. Blijkbaar lukt het mensen in organisaties niet hun goede bedoelingen om te zetten in goed gedrag. Wat maakt ongewenst gedrag op het werk zo hardnekkig? Wetenschappers Naomi Ellemers en Dick de Gilder deden jarenlang onderzoek naar integer gedrag in organisaties. In dit boek analyseren ze waar het misgaat. Ze laten aan de hand van concrete en herkenbare voorbeelden zien hoe je loze beloftes en schijnoplossingen kunt tegengaan door de dagelijkse gang van zaken kritisch tegen het licht te houden en gezamenlijk andere keuzes te maken.

Prijsindicatie: 22,99

Bekijk dit boek

9. Little Book of Hermès

Little Book of Hermès

In Little Book of Hermès lees je de fascinerende geschiedenis van het modehuis Hermès. Geschreven door modehistoricus Karen Homer en met vele afbeeldingen van de iconische ontwerpen Little Book of Hermès vertelt het verhaal van het Franse modehuis Hermès. In het boek, dat werd geschreven door door modehistoricus Karen Homer, vind je talloze afbeeldingen van de meest gewilde ontwerpen, zoals de zijden sjaals, de Birkin en de Kelly bag, en de modecollecties. Hermès ooit in de negentiende eeuw begonnen als zadelmakerij groeide in bijna twee eeuwen uit tot een fashionmerk dat bekendstaat om de iconische tassen, de herkenbare verpakking en de vele beroemdheden die er graag mee pronken, onder wie Grace Kelly en Jane Birikin in de vorige eeuw, en later Victoria Beckham en Cardi B.

Prijsindicatie: 17,50

Bekijk dit boek

10. Wet van OER

Wet van OER

Mensen zijn vaak alleen nog maar bezig met wat moet. Niet met wat zijzelf werkelijk willen. Dat komt doordat zij worden beziggehouden door hun taken, door anderen en door de maalstroom van de informatiemaatschappij. Zij kunnen wel goed worden in het omgaan met die dagelijkse drukte. Maar die ene cruciale vraag stellen zij zichzelf niet: waarvoor sloof ik me eigenlijk zo uit? Ondertussen komt er nooit wat terecht van wat zijzelf belangrijk vinden: ze wachten af en passen zich daardoor telkens aan.

Prijsindicatie: 29,99

Bekijk dit boek