De cadeaus waar iedere koffieliefhebber blij van wordt

Dankzij de groeiende koffie cultuur zijn er vele soorten koffieliefhebbers. De ene persoon houdt van een gewone filterkoffie met suiker of een scheutje melk, terwijl de ander gaat voor de Italiaanse espresso of cappuccino. Met de komst van koffieketens zoals Starbucks zijn daar nog eens heel veel smaakvarianten bijgekomen, zoals de Latte Macchiato en de Frappuccino.

De echte koffieliefhebber heeft thuis een koffiemolen of een machine met een koffiemaler waar de ongemalen bonen ingaan. Dit om zoveel mogelijk alle aroma’s die vrijkomen tijdens het malen te behouden.

Wereldwijd zijn er wel 100 verschillende soorten koffiebonen, maar deze zijn allemaal terug te leiden naar 2 hoofdsoorten; de arabica en de robusta. De koffiebonen worden aangeboden als “single origins” waarbij het gaat om 1 soort koffieboon uit 1 regio of als “melange” waarbij het een blend is van verschillende op elkaar afgestemde koffiebonen. De echte koffiepurist vindt dat natuurlijk het meest interessant.

Ben je op zoek naar een cadeau voor een koffiefanaat, dan vind je hieronder onze selectie waarmee je zeker een geslaagd koffiecadeau zult vinden.

Bialetti Percolator

Bialetti Percolator

De Bialetti Moka Express is ’s werelds meest erkende en gekoesterde koffiezetapparaat. De opvallende achtkantige aluminium pot is gemakkelijk te gebruiken en maakt je koffie klaar op een authentieke wijze. Vul onderaan het reservoir met water, doe gemalen koffie in het filter, schroef het geheel in elkaar en plaats het op een warmtebron. Het water borrelt langzaam omhoog, door de koffie heen en produceert zo een rijke, heerlijke, aromatische espresso in slechts enkele minuten. De aluminium pot is demonteerbaar voor eenvoudige reiniging.

Prijsindicatie: €31,50

Koop bij Bol.com

Boek: Koffiekenner word je zo

Boek: Koffiekenner word je zo

Met Koffiekenner word je zo leer je alles over koffie en de edele kunst van het perfecte kopje koffie zetten. Proef het verschil in aroma’s en smaken tussen de diverse koffieboonsoorten, kies de juiste cafetiére en andere apparatuur en bekwaam je in je vaardigheden gelijk aan een barista!

Prijsindicatie: €22,50

Koop bij Bol.com

Elektrische koffiemolen

Elektrische koffiemolen

De liefhebbers van authenticiteit en traditie zullen in de wolken zijn met de deze Bosch koffiemolen. Hij heeft een capaciteit voor het malen van 75 g koffiebonen (11 kopjes). Voor de veiligheid beschikt deze koffiemolen over een veiligheidsstop en functioneert hij alleen met een gesloten deksel. De koffiemolen biedt u eenoverheerlijk authentiek kopje koffie.

Prijsindicatie: €27.99

Koop bij Bol.com

Koffiebonen proefpakket

Koffiebonen proefpakket

Maak kennis met deze Rainforest gecertificeerde koffie. Deze koffiezz bestaan uit 100% Arabica bonen en wordt vers in kleine batches gebrand. Het proefpakket bestaat uit 3 pakjes van 250 gram koffiebonen en bevat de koffiemelanges Roast, Crema en IJsselkoffie. Ieder met zijn eigen unieke smaken.

Prijsindicatie: €19,99

Koop bij Bol.com

Chemex Classic Coffeemaker

Chemex Classic Coffeemaker

De slow coffee maker is op dit moment een echte trend. Er is namelijk een revolutie gaande in koffieland. Waarom? De consument is op zoek naar hoge kwaliteit koffie. Vergelijkbaar met wijn worden de smaken die tot uiting komen in de koffie bepaald door het terroir, de verwerkingsmethode en de zetmethode. De smaken die daardoor ontstaan komen niet goed tot hun recht in espresso, maar wel bij langzame zetmethodes, de slow coffee. De slow coffee maker van Chemex is hiervoor zeer geschikt.

Prijsindicatie: €39

Koop bij Bol.com

Autoseal Thermosbeker

Autoseal Thermosbeker

De Contigo AUTOSEAL® technologie garandeert een 100% mors- en lekvrije drinkervaring door automatisch te sluiten na elke slok: druk zachtjes om te drinken en laat los om te sluiten. De West Loop drinkbekers beschikken over vacuümgeïsoleerde technologie, die warme dranken tot 5 uur lang warm en koude dranken tot 12 uur lang koud houdt. Het deksel buigt open om het reinigen te vergemakkelijken en er zijn geen losse onderdelen.

Prijsindicatie: €30,60

Koop bij Bol.com

Boek: Thuis barista

Boek: Thuis barista

Ontdek zelf de geheimen van de perfecte espresso, cappuccino en macchiato! In Thuis barista worden door de tweevoudig Nederlands kampioen barista Sander Schat de do’s en dont’s van het zetten van een uitgebalanceerde kop koffie stap voor stap uitgelegd. Van espresso tot cappuccino, van latte macchiato tot filterkoffie in een modern jasje. Ontdek de kunst van het koffiezetten en creëer je eigen koffiesensatie!

Prijsindicatie: €24,95

Koop bij Bol.com

Melkopschuimer

Melkopschuimer

Met deze melkopschuimer kun je eenvoudig een lekkere cappuccino of latte macchiato maken. Door het mooie design is de melkopschuimer erg leuk om als cadeau te geven.

Prijsindicatie: €17,99

Koop bij Bol.com

Espresso kopjes

Espresso kopjes

Begin je dag goed met de espressokopjes van eva solo! De espressokopjes zijn verdeeld in twee kleurvlakken, waarbij de onderkant een rode kleur heeft en de bovenkant wit is. De kopjes worden geleverd in een set van 2 en hebben per stuk een inhoud van 80 milliliter. De espressokopjes kunnen in de vaatwasser en zijn gemaakt van porselein en silicone.

Prijsindicatie: €14,95

Koop bij Bol.com

Handmatige bonenmaler

Handmatige bonenmaler

Met deze handmatige koffiemolen van Kilner maak je de perfecte kop koffie. De maalgraad is verstelbaar zodat je de bonen zo fijn of zo grof kan malen als je zelf wilt. De 500ml grote voorraadbokaal heeft een luchtdichte deksel waarmee je de versgemalen koffie in de koelkast kan bewaren zonder smaak of aroma te verliezen. In de verpakking zit ook een instructieboekje!

Prijsindicatie: €36,99

Koop bij Bol.com

Grow it koffie kweekset

Grow it koffie kweekset

Kweek je eigen koffiebonen met deze grow it kweekset. Deze kweekset bevat 4 zakjes met koffiezaden, 5 groeipotjes , 5 aardetabletten, 5 houten plantenstekers en 1 instructieboekje.

Prijsindicatie: €12,95

Koop bij Bol.com

Take Away Mok

Take Away Mok

Druk, druk, druk en nauwelijks tijd om even fatsoenlijk te ontbijten. Heb jij dit ook zo ongeveer elke ochtend? The gift label maakt het je met deze take away mok een stuk makkelijker, want voortaan neem je gewoon je koffie of thee mee op pad, want je drankje blijft gewoon lekker warm. Bovendien bevat de mok ook nog eens een superleuke tekst, waardoor je ochtendhumeur als sneeuw voor de zon zal verdwijnen.

Prijsindicatie: €9,95

Koop bij Homedeco.nl

Elektrische melkopschuimer

Elektrische melkopschuimer

Met deze melkopschuimer maak je binnen 1,5 minuut melkschuim voor warme en koude koffierecepten, zoals een latte macchiato, cappuccino of een ijskoffie. Door de inhoud van 120 ml is dit genoeg voor 2 cappuccino’s. De melkopschuimer bevat één knop, waarmee hij eenvoudig bediend kan worden. Na het opschuimen van de melk kun je de opschuimer en het deksel in de vaatwasser schoonmaken.

Prijsindicatie: €49,99

Koop bij Bol.com

MacBook koffie sticker

MacBook koffie sticker

Met deze MacBook koffie sticker ziet elke MacBook er geweldig uit.

Prijsindicatie: €11,49

Koop bij Bol.com

Poster: But first coffee

Poster: But first coffee

Deze “But First Coffee” poster is een echte eyecatcher voor aan de muur. De poster is 42cm hoog en 30cm breed.

Prijsindicatie: €17,95

Koop bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *