De leukste spellen voor spelletjes fanaten

Spellen voor spellenfans

Wie houdt er niet van een spelletje? Op vakantie met familie of in het weekend met vrienden. Met het juiste spelletje zit de sfeer er al snel in.

Een spelletje meenemen staat niet voor niets op ons lijstje als het gaat om wat je moet meenemen als je bij iemand gaat eten.

Van een simpel potje kaarten tot de grotere bordspellen, er is altijd wel een spel dat bij je past.

Voor de echte spelletjes-fanaat houdt het niet op bij één spel. Vandaar hierbij onze lijst met spellen die absoluut in de smaak zullen vallen van iedere spellenliefhebber.

Codenames

Codenames

In Codenames kennen twee rivaliserende geheime diensten de geheime identiteit van de 25 spionnen. Hun teamgenoten kennen deze spionnen enkel bij hun codenaam. Een uniek woordspel, waarbij spelers associaties met woorden moeten zoeken. Probeer met één woord een aanwijzing te bedenken die op meerdere woorden op tafel slaat, zodat je medespelers snel veel punten kunnen scoren.

Prijsindicatie: €16,95

Koop bij Bol.com

Skip-Bo

Skip-Bo

Dit leuke en spannende kaartspel is geschikt voor de hele familie. Het doel is om al je kaarten weg te spelen in volgorde van 1 tot 12. Degene wie dit als eerste lukt is de winnaar! Je speelt het spel alleen of met een partner.

Prijsindicatie: €12,95

Koop bij Bol.com

Qwixx

Qwixx

Bij dit dobbelspel hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp!

Prijsindicatie: €10,95

Koop bij Bol.com

30 seconds

30 seconds

Probeer in 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 woorden op je kaartje te omschrijven zodat jouw teamleden het kunnen raden. Dit spel gaat lekker snel en zorgt voor hilarische momenten. Zeer geschikt voor grote groepen, tot wel 24 spelers!

Prijsindicatie: €29,95

Koop bij Bol.com

Uno

Uno

Bij dit grappige kaartspel gaat het erom dat je de eerder gespeelde kaart troeft met een kaart van dezelfde kleur of hetzelfde symbool. Maar let goed op de actiekaarten en hou het bluffen van de tegenstander in de gaten!

Prijsindicatie: €9,95

Koop bij Bol.com

Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven van Wakkerdam

Een ideaal spel voor op kinderpartijtjes, kampeerevenementen en eigenlijk al die momenten dat je met veel mensen bent. Zeker als je er in slaagt om met kaarsen of een kampvuur een mysterieuze sfeer te creëren, is succes verzekerd.

Prijsindicatie: €9,99

Koop bij Bol.com

Party & Co

Party & Co

Dit is geheid een succesnummer op feestjes en spelletjesavonden. Het combineert de beste elementen van de leukste gezelschapsspellen. Het gaat er steeds om een van de vijf soorten opdrachten in het spel binnen 30 seconden te doen.

Prijsindicatie: €23,95

Koop bij Bol.com

Saboteur

Saboteur

Saboteur is een prachtig vormgegeven kaartspel waarbij je als kabouter-mijnwerkers je een weg moet banen naar het goud. Er zijn echter ook saboteurs, die juist willen dat het goud niet bereikt wordt.

Prijsindicatie: €10,95

Koop bij Bol.com

Koehandel

Koehandel

Wat een simpel spel lijkt, is een van de leukste manieren om tijd met je vrienden door te brengen! Menige doortrapte koehandel loopt volkomen uit de hand. Maar wie heeft nu eigenlijk wie te pakken? Alleen wie met boerenverstand biedt en listiger is dan de rest krijgt de lucratiefste dieren in handen!

Prijsindicatie: €9,95

Koop bij Bol.com

Phase 10

Phase 10

Phase 10 is een spannend en uitdagend kaartspel waar geluk ook een factor in speelt. De speler die als eerste 10 verschillende fasen uitspeelt, wint het spel.

Prijsindicatie: €9,95

Koop bij Bol.com

Halli Galli

Halli Galli

Een superleuk en spectaculair reactiespel. Halli Galli is niet alleen leerzaam voor jonge kinderen, maar ook uitstekend vermaak voor studenten of families die gewoon even een eenvoudig, gezellig spelletje tussendoor willen spelen.

Prijsindicatie: €14,95

Koop bij Bol.com

De Kolonisten van Catan | Het dobbelspel

De Kolonisten van Catan | Het dobbelspel

Zeer verslavend en leuk om te spelen. In dit spannende spel bouwen de spelers Catan worp na worp op. Elke straat en elke nederzetting levert punten op. Een gelukkige hand en tactisch vernuft bepalen wie de beste ontdekker is.

Prijsindicatie: €10,95

Koop bij Bol.com

Twenty One

Twenty One

Twenty One is een heel leuk dobbelspel van de makers van Qwixx en Qwinto. Het is makkelijk mee te nemen en je kunt het blijven doen. Het is elke keer weer anders en spannend tot de laatste worp.

Prijsindicatie: €10,95

Koop bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *