De Griekse keuken is een zeer rijke en diverse culinaire keuken, met een keuze uit talloze heerlijke en smaakvolle gerechten. Van hartig vlees en zeevruchten tot verse groenten en geurige kruiden, de Griekse keuken heeft voor elke smaak en gelegenheid iets te bieden. Dus zoek je een leuk cadeau voor wie van de Griekse keuken houdt, lees dan verder voor de 10 lekkerste Griekse kookboeken.
In 'Athína' van Chloé Monchalin en Benjamin Rousselet vind je 80 recepten waarmee je de heerlijkste Griekse gerechten op tafel zet. Van aperitiefjes, rijke salades en verwarmende hoofdgerechten tot desserts en verfrissende cocktails: in dit prachtige kookboek ontdek je Griekenland zoals nooit tevoren. Maak een traditionele souvlaki, kies voor een risotto van orzo met venusschelpen of geniet van een spinazietaart met feta. Uiteraard vind je in 'Athína' ook heerlijke zoete desserts en sprankelende cocktails. Als kers op de taart is dit kookboek doorvlochten met prachtige, zonnige sfeerfotografie.
Met meer dan 160 heerlijke, authentieke recepten Een inspirerende verzameling klassieke Griekse recepten met populaire en traditionele ingrediënten. Van eenvoudige mezze, zoals Hummus en Gebakken inktvisringen, tot feestelijke maaltijden, zoals Moussaka en Vis in filodeeg. De inleiding beschrijft de geschiedenis en eetcultuur van Griekenland, de overvloed aan verse ingrediënten en de methoden voor de voorbereiding en bereiding. Eenvoudige stapsgewijze aanwijzingen met foto's zorgen voor perfecte resultaten. Meer dan 700 kleurenfoto's, met prachtige foto's van alle bereide gerechten. Volledige informatie over de voedingswaarde van elk gerecht.
De heerlijkste ingrediënten afkomstig uit het Middellandse-Zeegebied worden in de Griekse keuken gecombineerd: citroenen, knoflook, olijven, tomaten, aubergines, lamsvlees en vis, dikwijls verrijkt met specerijen uit het Midden-Oosten. In dit boekje vindt u hartige gerechten die de Grieken helpen om in de winter ijzige windvlagen te trotseren, zoals moussaka, maar de beroemdste Griekse gerechten smaken over ter wereld het beste bij warm weer.
WINNER OF THE OBSERVER FOOD MONTHLY BEST NEW COOKBOOK AWARD THE SUNDAY TIMES BESTSELLING COOKBOOK The Daily Mail Best Cookbooks of the Year 2022 The Independent 10 Best Cookbooks of 2022 ____________________________ No fads, no frills, just 120 vegan recipes that have stood the test of time from award-winning food writer Georgina Hayden, currently appearing on Channel 4's The Great Cookbook Challenge Nistisima means fasting food - food eaten during Lent and other times of fasting observed by those of Orthodox faith. Mostly this involves giving up meat and dairy and instead using vegetables, pulses and grains to create easy, delicious dishes that all just happen to be vegan.
Modern Greek feasts to feed those you love. Peináo is a contemporary celebration of traditional tried-and-tested Greek food, delivered feast style: cooking for roommates, brunch with your besties, or making Sunday dinner for the whole family. It isnt another taverna cookbook; authors Helena and Vikki Moursellas are here to share their fun and modern spins on the Greek classics, presented in a beautiful coffee table cookbook. Peináo translates to Im hungry in Greek, and thats how youll feel flipping through this book.
Christina Kynigos, aka the Very Hungry Greek, has found the tastiest flavours from around the world and worked her low-calorie magic to inspire you to cook every day.
Dekt u de tafel maar vast blauw en wit, want de Griekse keuken gaat u verleiden. U kunt beginnen met verschillende voorgerechten (mezedes) die u -zoals in het oude Griekenland- op een groot dienblad serveert. Daarna heeft u alle keus: vlees, vis, groenten, de Grieken toveren met alles. Als u zorgt voor verse ingrediënten en groene kruiden, biedt dit boekje u beproefde bereidingswijzen. Verwent u zichzelf tenslotte nog met een zoet nagerecht en de mythe is compleet.
Filled with recipes and stories, this book intends to introduce many people to food as life, as only the Ikarians know it. It also features a 101-year-old weaver - the best on the island - and reveals the combinations of herbs that he cooks with and that he believes give him life.