Cadeaus voor koffieliefhebbers

Dankzij de groeiende koffie cultuur zijn er vele soorten koffieliefhebbers. De ene persoon houdt van een gewone filterkoffie met suiker of een scheutje melk, terwijl de ander gaat voor de Italiaanse espresso of cappuccino. Met de komst van koffieketens zoals Starbucks zijn daar nog eens heel veel smaakvarianten bijgekomen, zoals de Latte Macchiato en de Frappuccino.

De echte koffieliefhebber heeft thuis een koffiemolen of een machine met een koffiemaler waar de ongemalen bonen ingaan. Dit om zoveel mogelijk alle aroma’s die vrijkomen tijdens het malen te behouden.

Wereldwijd zijn er wel 100 verschillende soorten koffiebonen, maar deze zijn allemaal terug te leiden naar 2 hoofdsoorten; de arabica en de robusta. De koffiebonen worden aangeboden als “single origins” waarbij het gaat om 1 soort koffieboon uit 1 regio of als “melange” waarbij het een blend is van verschillende op elkaar afgestemde koffiebonen. De echte koffiepurist vindt dat natuurlijk het meest interessant.

Ben je op zoek naar een cadeau voor een koffiefanaat, dan vind je hieronder onze selectie waarmee je zeker een geslaagd koffiecadeau zult vinden.

Koffie kopjes

Een koffiekopje is een van de meest voorkomende manieren om koffie in te serveren. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten. De juiste maat is afhankelijk van of je bijvoorbeeld cappuccino, espresso of gewone koffie drinkt.

Koffie maken

Koffie maken is simpel maar ook leuk om zelf thuis te doen. Met de juiste koffiebonen en materialen maak je de lekkerste koffie.

Alle koffieliefhebber cadeaus

Resultaat 1–12 van de 20 resultaten wordt getoond

Anderen bekeken ook