Steeds meer mensen kopen tweedehands cadeaus

tweedehands cadeaus

Of het nu gaat om verjaardagscadeaus of huwelijkscadeaus, steeds meer mensen kopen tweedehands cadeaus. De afgelopen jaren is het aanbod zowel online als offline flink gegroeid. Dat is niet zo vreemd, want het kopen van tweedehands cadeaus heeft veel voordelen.

Door tweedehands cadeaus te kopen, geef je een product een tweede leven. Vaak gaat het hier om producten die door de huidige eigenaar niet meer worden gebruikt, maar nog prima kunnen worden gebruikt door een nieuwe eigenaar. Bij een groot aantal tweedehands producten zie je niet eens het verschil tussen nieuw en tweedehands.

Veel van deze producten zijn bijvoorbeeld ooit cadeau gegeven aan iemand die het dan uiteindelijk toch niet gebruikt heeft. Ze komen er dan te laat achter dat ze het toch niet zo leuk vinden of dat ze geen tijd hebben om het te gebruiken en kunnen het vervolgens niet meer retour sturen of teruggeven aan de persoon waarvan ze het gekregen hebben. Dat soort producten wordt vrij snel, bijna ongebruikt weer te koop aangeboden.

Een tweedehands cadeau kost vaak maar een fractie van de nieuwprijs. Door het enorme aanbod van tweedehands producten is er een gunstig effect op de prijs waar je je voordeel mee kunt doen. Zo betaal je een stuk minder voor nagenoeg hetzelfde product. Voor een klein budget kan je dan vaak een relatief groot cadeau kopen.

Het hergebruiken van producten is ook enorm duurzaam en dus goed voor het milieu. Omdat er geen nieuwe producten geproduceerd worden, zijn er geen nieuwe grondstoffen nodig en alle milieubelastende stappen van het fabricageproces worden niet doorlopen.

Als je voortaan een cadeau wilt kopen, bedenk dan eerst of het ook tweedehands te koop is. Je zult merken dat je vaak nog blijer bent met je aankoop, omdat je voor relatief weinig geld een groot cadeau kan geven.

Poupulaire tweedehands cadeaus

Ben je op zoek naar een tweedehands cadeau? Bekijk hieronder een aantal populaire tweedehands cadeau ideeën.

1. Nespresso koffiemachine
2. Draadloze oordopjes
3. Google Chromecast
4. LEGO sets
5. Fitbit activity tracker