Wat neem je mee als je bij iemand wordt uitgenodigd voor een diner?

Bloemen cadeau etentje

Je wordt ergens uitgenodigd voor een diner en je weet niet of je nou wel of niet iets meeneemt ter attentie. Ons advies: kom nooit met lege handen! En met onderstaande tips hoeft het helemaal niet duur te zijn.

Een fles wijn

Een inkoppertje als je het ons vraagt. Je gaat dineren en daar drink je meestal een glas wijn bij. Wellicht weet je ook al wat je gaat eten. Stem hier een goede fles wijn op af. Er is al een lekkere fles wijn vanaf 5 euro. Iets met bubbels zoals Cava is er al vanaf €9,95. Ga je bij iemand aan de BBQ en is het lekker zonnig? Dan zit je met een Rosé altijd safe. Tip van Cadeaulab: zet de fles wijn thuis alvast even koud.

Speciaalbiertjes

Houden de gastheer en/of gastvrouw meer van bier, dan zijn er tegenwoordig talloze speciaalbieren verkrijgbaar. Omdat er meer ingrediënten in bier (water, graan (hoofdzakelijk gerst), hop en gist) dan in wijn (druiven) zitten, is de verscheidenheid zo groot dat er altijd wel een origineel biertje te vinden is. Zijn het echte bierliefhebbers? Dan is een Brew Barrel, waarmee ze zelf bier kunnen brouwen, een heel leuk cadeau.

Een bos bloemen

Heel attent is het wanneer je een bos bloemen meeneemt. Mensen houden van bloemen en andersom. Doe er een persoonlijk kaartje bij waarin je zegt dat je het enorm leuk vindt dat je bent uitgenodigd voor het eten. Het voordeel van bloemen is dat ze lekker lang staan. Er zal dus nog de hele week aan je gedacht worden.

Een moestuintje

We schreven het eerder, een moestuintje is helemaal hip. En hoe leuk is het dat als je bij iemand gaat dineren dat je bijvoorbeeld een moestuintje voor op het aanrecht meeneemt. Bijvoorbeeld een moestuintje bieslook, een moestuintje munt of een moestuintje peterselie. Het past helemaal in het thema eten en dineren. Met deze kweekset kan je bijvoorbeeld basilicum kweken.

Nagerecht

Ben je zelf handig in de keuken of weet je iets dat echt lekker is als dessert? Stel dan voor dat jij het toetje regelt voor die avond. De gastheer en/of gastvrouw hoeven zich dan alleen nog maar op de andere gangen te concentreren, waarmee je ze werk uit handen neemt, en je maakt er gelijk iets “gezamenlijks” van. Zo kunnen jullie allemaal optimaal genieten van het eten en drinken.

Neem een spelletje mee

Het is natuurlijk helemaal leuk om een spelletje mee te nemen. Je laat hiermee zien dat je vertrouwen hebt in een gezellige avond en dat jullie na het eten lekker na-borrelen met een leuk spel. Spelletjes die bijna iedereen leuk vindt, zijn bijvoorbeeld Rummikub en Ligretto.

Geniet van het diner en veel plezier met het geven van het cadeau!

De populairste gezelschapspellen van dit moment:

1. Endeavor: Age of Sale

Endeavor: Age of Sale

In Endeavor: Age of Sail, players strive to earn glory for their empires. Sailing out from Europe and the Mediterranean, players will establish shipping routes and occupy cities the world over. As they do so, players will leverage their growing industry, culture, finance, and Influence, building their engine and extending their reach into the far-flung regions of the world.

Prijsindicatie: 59,95

Bekijk dit spel

2. Tiny Epic Dungeons (EN)

Tiny Epic Dungeons (EN)

Tiny Epic Dungeons is a fully cooperative dungeon crawler for 1 to 4 players set in the fantasy world of Aughmoore. In Tiny Epic Dungeons, players control a band of Heroes exploring a treacherous dungeon in search of the fearsome Dungeon Boss. Heroes make their way through the dungeon one room at a time. Around every corner goblins and ferocious minions seek to block the Heroes’ path. Where there isn’t an enemy, traps are set, ready to spring on even the most prepared Hero. Tiny Epic Dungeons features a modular dungeon that is unique with each play.

Prijsindicatie: 31,99

Bekijk dit spel

3. De Slimste Mens ter Wereld nieuwe versie

De Slimste Mens ter Wereld nieuwe versie

De gloednieuwe console laat de tijden van alle spelers naast elkaar zien. Hierdoor is de strijd om de tijd nog spannender dan ooit tevoren! Speel je tegenspelers naar nul seconden in vijf rondes vol ingewikkelde vragen en puzzels. Deze nieuwe uitgave zit boordevol nieuwe vragen voor doorgewinterde spelers, maar biedt ook een prachtig eerste Slimste Mens ervaring. Het is mogelijk om de inhoud van dit spel te combineren met vragen uit eerdere versies van De Slimste Mens ter Wereld.

Prijsindicatie: 22,95

Bekijk dit spel

4. Ticket to Ride Europe 15th Anniversary - Bordspel

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary - Bordspel

Ticket to Ride bestaat 15 jaar en dat wordt gevierd met deze speciale Ticket to Ride Europe 15th Anniversary editie. Met deze speciale jubileumeditie worden de spannende treinavonturen voor veel familie en vrienden over de hele wereld gevierd. De jubileumeditie heeft een extra groot spelbord met nieuwe illustraties, zeer gedetailleerde treintjes en treinstations in prachtige blikjes. Daarnaast is elke bestemmingskaart die ooit verschenen is sinds de eerste uitgave van het spel inbegrepen wat dit met recht een unieke jubileumeditie maakt van Ticket to Ride Europe.

Prijsindicatie: 69,10

Bekijk dit spel

5. Machiavelli Kaartspel

Machiavelli      Kaartspel

Spannend kaartspel, waarin de spelers elke beurt in de huid van een ander karakter kruipen. Omdat het kiezen van deze personen in het geheim gebeurt, staan de spelers regelmatig voor verrassingen. Er zijn 8 karakters in het spel, waaronder bijvoorbeeld een moordenaar, een dief, een priester en een bouwmeester. Aan het begin van een ronde geven de spelers de karakterkaarten door en kiest iedereen er steeds één. Als iedereen een karakter heeft, begint de ronde en komen de karakters in een vaste volgorde aan de beurt.

Prijsindicatie: 15,95

Bekijk dit spel

6. Scoreblokken Clever twee stuks Dobbelspel

Scoreblokken Clever twee stuks Dobbelspel

Twee scoreblokken voor Clever. Nu kunnen alle spelers die slim, snel en Clever hun blok vol hebben gespeeld weer vervangende blokken kopen!

Prijsindicatie: 9,99

Bekijk dit spel

7. DAT HEP GESTAAN OP FEESBOEK - Kaartspel | Partygame - Nederlandse Cards Against Humanity (omg!)

DAT HEP GESTAAN OP FEESBOEK - Kaartspel | Partygame - Nederlandse Cards Against Humanity (omg!)

Een hilarische partygame gebaseerd op uitspraken die écht op het internet hebben gestaan. Van bizarre complottheorieën tot onnozele verkoopadvertenties. Van rechtse wappie-uitlatingen tot linkse bakfietsboomer-citaten. Alles komt voorbij. Het doel van het spel is vergelijkbaar met het doel des levens; zoveel mogelijk likes binnenharken. Dat doe je door het maken van statusupdates. Is jouw status de meest hilarische die op tafel ligt of is ‘ie juist zo smakeloos dat ‘ie bij je medespelers in de smaak valt? Dan ontvang jij likes.

Prijsindicatie: 34,95

Bekijk dit spel

8. De Crew Missie Diepzee Kaartspel

De Crew Missie Diepzee Kaartspel

Op de bodem van de Stille Oceaan zijn aanwijzingen gevonden van een verloren beschaving. Verder weet men echter niets over wat er zich tussen deze onderwaterruïnes bevindt. Ga daarom samen met jouw crew op missie naar de diepzee! In De Crew: Missie Diepzee moeten jullie samen meer dan 30 verschillende missies voltooien. Dit gebeurt volgens het principe van een slagenspel. De eerste speler speelt een kaart, waarna de volgende speler een kaart in dezelfde kleur op moet gooien. De speler die de hoogste kaart in deze kleur opgooit, wint de stapel.

Prijsindicatie: 12,99

Bekijk dit spel

9. Ligretto groen Kaartspel

Ligretto groen Kaartspel

In het superpopulaire kaartspel Ligretto proberen de spelers zo snel mogelijk van hun kaarten af te komen. Iedereen speelt tegelijk, waardoor hilarische situaties ontstaan. Ligretto is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren. Deze zijn met elkaar te combineren, waardoor er liefst 12 mensen mee kunnen doen. Het basisspel is echter geschikt voor 2 tot 4 spelers.

Prijsindicatie: 12,99

Bekijk dit spel

10. Pokemon TCG kaarten - Sword & Shield - Star Birth S9 - Booster pack - Japans (Brilliant Stars) - Japanse Trading Cards

Pokemon TCG kaarten - Sword & Shield - Star Birth S9 - Booster pack - Japans (Brilliant Stars) - Japanse Trading Cards

De nieuwe serie. Pokemon Star Birth S9 – Booster Pack 5 Pokémon kaarten per booster pack Deze set staat in het teken van de zéér krachtige Arceus, de mythische Shaymin én Charizard V en VSTAR! VSTAR kaarten zijn nieuwe type kaarten die in ieder geval in deze set Vmax kaarten vervangen. Ook de alternate arts zijn weer terug, waaronder ook natuurlijk een alt art van Charizard V, althans de Engelse kaart hiervan is uitgelekt. Fan van Raichu? Ook daarvan is een V-kaart te trekken!

Prijsindicatie: 4,80

Bekijk dit spel