Wat neem je mee als je bij iemand wordt uitgenodigd voor een diner?

Bloemen cadeau etentje

Je wordt ergens uitgenodigd voor een diner en je weet niet of je nou wel of niet iets meeneemt ter attentie. Ons advies: kom nooit met lege handen! En met onderstaande tips hoeft het helemaal niet duur te zijn.

Een fles wijn

Een inkoppertje als je het ons vraagt. Je gaat dineren en daar drink je meestal een glas wijn bij. Wellicht weet je ook al wat je gaat eten. Stem hier een goede fles wijn op af. Er is al een lekkere fles wijn vanaf 5 euro. Iets met bubbels zoals Cava is er al vanaf €9,95. Ga je bij iemand aan de BBQ en is het lekker zonnig? Dan zit je met een Rosé altijd safe. Tip van Cadeaulab: zet de fles wijn thuis alvast even koud.

Speciaalbiertjes

Houden de gastheer en/of gastvrouw meer van bier, dan zijn er tegenwoordig talloze speciaalbieren verkrijgbaar. Omdat er meer ingrediënten in bier (water, graan (hoofdzakelijk gerst), hop en gist) dan in wijn (druiven) zitten, is de verscheidenheid zo groot dat er altijd wel een origineel biertje te vinden is. Zijn het echte bierliefhebbers? Dan is een Bier brouwen startpakket, waarmee ze zelf bier kunnen brouwen, een heel leuk cadeau.

Een bos bloemen

Heel attent is het wanneer je een bos bloemen meeneemt. Mensen houden van bloemen en andersom. Doe er een persoonlijk kaartje bij waarin je zegt dat je het enorm leuk vindt dat je bent uitgenodigd voor het eten. Het voordeel van bloemen is dat ze lekker lang staan. Er zal dus nog de hele week aan je gedacht worden.

Een moestuintje

We schreven het eerder, een moestuintje is helemaal hip. En hoe leuk is het dat als je bij iemand gaat dineren dat je bijvoorbeeld een moestuintje voor op het aanrecht meeneemt. Bijvoorbeeld een moestuintje bieslook, een moestuintje munt of een moestuintje peterselie. Het past helemaal in het thema eten en dineren. Met deze kweekset kan je bijvoorbeeld basilicum kweken.

Nagerecht

Ben je zelf handig in de keuken of weet je iets dat echt lekker is als dessert? Stel dan voor dat jij het toetje regelt voor die avond. De gastheer en/of gastvrouw hoeven zich dan alleen nog maar op de andere gangen te concentreren, waarmee je ze werk uit handen neemt, en je maakt er gelijk iets “gezamenlijks” van. Zo kunnen jullie allemaal optimaal genieten van het eten en drinken.

Neem een spelletje mee

Het is natuurlijk helemaal leuk om een spelletje mee te nemen. Je laat hiermee zien dat je vertrouwen hebt in een gezellige avond en dat jullie na het eten lekker na-borrelen met een leuk spel. Spelletjes die bijna iedereen leuk vindt, zijn bijvoorbeeld Rummikub en Ligretto.

Geniet van het diner en veel plezier met het geven van het cadeau!